Добре дошли

Този блог цели да ви предостави интерсна и достъпна информация в областта на Икономиката, Финансите, Борсовата политика и т.н. Надявам се, че ще ви е полезна!!!

За по-голямо улеснение и по-бърз достъп до информацията, която Ви интересува използвайте Търсачката на Блога (горе в ляво), функцията Find(Ctrl+F) или Етикетите

неделя, 26 август 2007 г.

Брутализмът Manhunt 2 все пак ще достигне до младежта

Играта, която беше забранена в САЩ все пак ще се появи по щандовете на магазините в преработена версия на връх Хелоулийн.

В свое изявление разпространителите Take-Two Interactive споделиха, че преработената версия на скандалната игра Manhunt 2 в която играча поема ролята на избягал от лудница психично болен, който избива хора по всевъзможни кой от кой по садистични начини е била допусната за разпространение от U.S. Entertainment Software Ratings Board. Играта е класифицирана в графата "Mature" и е достъпна само за лица над 17 годишна възраст.
За разлика от преработената версия, първоначалната такава бе оценена като подходяща единствено за възрастни. Това принуди Microsoft, Sony и Nintendo да откажат на Take-Two Interactive разпространението на играта за техните конзоли.

"Manhunt 2 е много важна за нас и ние изключително много се радваме, че тя ще може най-сетни да достигне до феновете на първата част." - споделя Сам Хаусър, основател на разработчиците Rockstar Games, които са автори и на други популярни, но противоречиви заглавия като Grand Theft Auto и Bully.

Играта бе забранена и в Англия и Ирландия, но от лагера на Take-Two не споменават каква ще е съдбата на преработената версия в Обединеното кралство. Забраните на Manhunt 2 предизвикаха истински дебати в развлекателната индустрия. Най-сериозният въпрос който случилото се повдигна бе дали системата за оценяване на развлекателните продукти не се нуждае от преразглеждане. Според мнението на някои по-известни гейм критици някои от сцените в играта са наистина брутални, но сходни с насилието, което показват някои най-популярните филми на ужасите като "Saw" например.

Няма коментари: