Добре дошли

Този блог цели да ви предостави интерсна и достъпна информация в областта на Икономиката, Финансите, Борсовата политика и т.н. Надявам се, че ще ви е полезна!!!

За по-голямо улеснение и по-бърз достъп до информацията, която Ви интересува използвайте Търсачката на Блога (горе в ляво), функцията Find(Ctrl+F) или Етикетите

неделя, 26 август 2007 г.

С 11,7% е нараснал световният РС пазар през второто тримесечие

HP води с 18% дял; лаптопите, а не Vista са причина за успешните продажби
23.08.2007

61,1 млн. компютри са продадени в целия свят през второто тримесечие на 2007 г., сочат данните от последното изследване на "Гартнър".

Това е 11,7% ръст в сравнение със същия период на миналата година. Прогнозата на изследователската агенция беше за повишение, но с 10,6%.

Както и през първите три месеца основната движеща сила на пазара са преносимите компютри. Търсенето при тях се запазва, докато новата операционна система Windows Vista има минимален ефект, коментират от "Гартнър".

За девето поредно тримесечие "Хюлет Пакард" (HP) остава фирмата с най-голям пазарен дял - 18,2%. Компанията отбелязва ръст в продажбите във всички сегменти и региони.
18,6 млн. компютри са били продадени в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). 11,9% е ръстът в сравнение с второто тримесечие на 2006 г.

Той се дължи основно на успешния бизнес в Източна Европа. В EMEA също води НР с 18,7% дял, следвана от "Acer" и "Дел".

Няма коментари: