Добре дошли

Този блог цели да ви предостави интерсна и достъпна информация в областта на Икономиката, Финансите, Борсовата политика и т.н. Надявам се, че ще ви е полезна!!!

За по-голямо улеснение и по-бърз достъп до информацията, която Ви интересува използвайте Търсачката на Блога (горе в ляво), функцията Find(Ctrl+F) или Етикетите

неделя, 26 август 2007 г.

Ще имат ли бъдеще интернет радиостанциите?

Двете страни в спора за бъдещето на интернет радиата – организациите Digital Media Association (DiMA) и SoundExchange стигнаха до споразумение.

Двете имащи думата институции взеха решение лицензната такса за всяка онлайн радиостанция да се увеличи от сегашните 500$ за всеки радио канал на $50 000. Тази стойност неминуемо ще промени облика и функционалността на популярните интернет радиа като Pandora и Last.fm, които предлагаха на своите потребители практически неограничен брой персонализирани радио канали.

Постигната договореност също ще задължава онлайн радиостанциите да предоставят пълни статистически данни за излъчваните онлайн песни по всяко време. До сега такива данни се даваха посредством извадки.

В момента все още не е ясно дали онлайн радиата желаещи да имат лиценз ще бъдат задължени да използват усъвършенствани anti-stream-ripping технологии.

idg.bg

Няма коментари: