Добре дошли

Този блог цели да ви предостави интерсна и достъпна информация в областта на Икономиката, Финансите, Борсовата политика и т.н. Надявам се, че ще ви е полезна!!!

За по-голямо улеснение и по-бърз достъп до информацията, която Ви интересува използвайте Търсачката на Блога (горе в ляво), функцията Find(Ctrl+F) или Етикетите

вторник, 7 август 2007 г.

Потребителски кредити от небанкови финансови институции

Освен от банка, заем може да получите и от специализирани фирми за потребителско кредитиране. Кредитите са предназначени за лица с постоянен трудов договор. Лихвените проценти зависят от срока и размера на кредита, както и се съобразяват с индивидуалните особености на всеки един клиент.

Профиреал България е международна финансова компания, чиято дейност е насочена към небанковото кредитиране на физически лица. Продуктът, който фирмата предлага се нарича Profi Credit. Отпуснатите заеми са в размер от 600 лв. до 10 000 лв. Кредит без поръчител се отпуска до 5 000 лв. номинална стойност на заема (обща сума на отпуснатите от Профиреал България заеми на един клиент). Срока за погасяването на заемите варира между 6 до 36 месеца, с възможност за автоматично подновяване на заема след изтичане на определен срок.

Jet Finance предлага два продукта – Jet Cash – краткосрочни кредити с размер от 100 до 800 лв. и максимален срок – 36 седмици, със седмично погасяване на вноските и Jet Credit Plus – заеми от 500 до 3000 лв., с максимален срок 24 месеца и месечно погасяване на вноските. И при двата продукта не се изискват поръчители.

TBI Credit предлага потребителски кредит "Бързи Пари". Фирмата отпуска кредити с размер от 300 до 7000 лева. Срокът на кредитите е от 3 до 36 месеца.Не се изискват поръчители.

Easy Credit предлага кредити с размер от 100 до 1000 лв., със седмично погасяване на вноските и със срок на издължаване до 48 седмици.

Jet Finance и TBI Credit отпускат и така наречените стокови кредити за закупуване на стоки на изплащане. Отпускането става за определена стока, а разрешаването на кредита се извършва в търговските обекти, обикновено само срещу лична карта.
През 2006 стартира дейността и на Clarima – специализирана фирма за потребителско кредитиране от състава на Uni Credit Group. Фирмата отпуска заеми за закупуване на стоки от търговски вериги.

Няма коментари: