Добре дошли

Този блог цели да ви предостави интерсна и достъпна информация в областта на Икономиката, Финансите, Борсовата политика и т.н. Надявам се, че ще ви е полезна!!!

За по-голямо улеснение и по-бърз достъп до информацията, която Ви интересува използвайте Търсачката на Блога (горе в ляво), функцията Find(Ctrl+F) или Етикетите

четвъртък, 9 август 2007 г.

S&P: Европейските компании за имоти се насочват към по-рискови инвестиции

12.06.2007
Европейските компании от сектора на имотите започват да диверсифицират портфейлите си, като се преориентират към инвестиции в по-рискови активи, сочи анализ на Standard & Poor's.

Главната причина са покачващите се лихвени нива, които оказват натиск върху доходността от инвестициите, сочи докладът.

Според него консолидацията все още е в плановете на редица представители на сектора, като компаниите продължават да търсят сделки за придобиване на цяло портфолио или смесени дружества като средство за растеж.

S&P добавя, че компаниите се възползват от високите цени, за да увеличат оборота си от продажбата на имоти, като обикновено реинвестират печалбата в активи с по-малка доходност или второстепенни активи, които имат потенциал да се доразвият.

„Въпреки че средата на растящи лихви ще постави предизвикателство пред перспективата за значителна възвръщаемост занапред, тя ще помогне на пазара да се отърси от маргинални инвеститори и навярно ще охлади климата на придобивания. Това ще позволи на европейските компании да ускорят темповете си на инвестиции”, казват от S&P.
investor.bg

Няма коментари: