Добре дошли

Този блог цели да ви предостави интерсна и достъпна информация в областта на Икономиката, Финансите, Борсовата политика и т.н. Надявам се, че ще ви е полезна!!!

За по-голямо улеснение и по-бърз достъп до информацията, която Ви интересува използвайте Търсачката на Блога (горе в ляво), функцията Find(Ctrl+F) или Етикетите

петък, 24 август 2007 г.

Опасен червей атакува по нови начини

Авторите на Storm се опитват да създадат масивна бот мрежа
23.08.2007

В опит да подмами по-предпазливите потребители и да се изплъзне от защитния софтуер, червеят Storm модифицира атаките си, като се стреми да оплита повече жертви в своите масивни бот мрежи.

Изследователи от различни компании за сигурност започнаха да предупреждават потребителите за активността, която се наблюдава при атаките на този червей в последните дни.

От няколко месеца насам авторите на злонамерен код се концентрират най-вече върху заразяването на компютрите чрез изпращане на фалшиви и зловредни електронни карти.
Вероятно обаче те са сметнали, че все по-малко потребители се хващат на този номер и затова са променили тактиката си, писа InformationWeek.com.

От McAfee разкриват, че атакуващите изоставят схемите си за е-карти и се връщат към стария трик за съблазняване на потребителите да отворят имейл, в който има снимки с порнографско съдържание.

Характерно за повечето такива имейли е, че редът subject на съобщението обикновено е празен, информира TechNews.bg.

Веднага след това хакерите отново сменят своята тактика. Този път те изпращат имейли, които канят потребителите да се присъединят към различни клубове или пък мамят с онлайн услуга, като например сайт за срещи, в който уж потребителите са се записали.
От Internet Storm Center също предупреждават за постоянно променящата се тактика на атаки.

Първият червей за интернет се появява през 1988 г. и се казва "Morris". Той се разпростанява из Unix машини на Sun и за няколко часа става истинска напаст.
Запознайте се и с още интересна информация, свързана с вирусите, която ви представихме по повод 25-годишнината на това неприятно компютърно явление.
Netinfo.bg

Няма коментари: